Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@14:46:56 GMT

رتبه 14 ایران در حوزه علم و پژوهش در دنیا

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۰۶۶۸

رتبه 14 ایران در حوزه علم و پژوهش در دنیا

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علیرضا منادی امروز در نشست روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان آذربایجان‌شرقی ضمن ابراز خشنودی از حضور در جمع دانشگاهیان اظهار داشت: اکثر دانشگاههای استان مولود انقلاب هستند و در حالی که قبل از انقلاب تنها یک دانشگاه فعال در استان وجود داشت به برکت انقلاب اسلامی چندین دانشگاه وزین در استان فعالیت می‌کنند و بعنوان تابلوی انقلاب نشان دهنده فعالیت‌ها و موفقیت‌های کشور در حوزه علم و پژوهش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کسب رتبه 14 در میان کشورهای جهان در حوزه علم و پژوهش را ثمره تلاشهای صادقانه دانشگاهیان برشمرد و افزود: با وجود شرایط تحریمی سخت فعالیت‌های دانشگاهیان افتخار و امیدواری را در جامعه ایجاد کرده است و اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس که اکثرا از قشر دانشگاهی هستند آماده حمایت و همکاری کامل از دانشگاهها در راستای رشد علم و دانش در کشور هستند.

منادی با اشاره به برخی از مصوبات و تصمیم‌گیری‌های انجام شده در کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس از قبیل طرح جهش تولید دانش بنیان، پذیرش دانشجو کارشناسی ارشد در رشته‌های کم رقابت در شرایط کرونا افزود: این طرح‌ها در صورت نهایی شدن و تصویب در صحن علنی مجلس می‌­توانند کمک شایانی به دانشگاه‌ها بنمایند و در عین حال ضروری است دانشگاه‌ها ضمن آسیب‌شناسی آموزش مجازی و حل مشکلات موجود در این زمینه تدابیر بهتری در خصوص آموزش در ایام کرونا بعمل آورند.

رئیس کمسیون تحقیقات مجلس جذب دانشجوی خارجی، جذب حمایت ایرانیان مقیم خارج از کشور اعم از استاد و دانشجو، ایجاد مراکز دانش بنیان را از مهم‌ترین راهکارهای دانشگاه‌ها برای حل مشکلات برشمرد و افزود: اعتبارات زیادی از طرف دولت، مجلس و صندوق نوآوری و شکوفایی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تخصیص یافته است که لازم است دانشگاه‌ها ضمن نظارت بر امور آموزشی اساتید و دانشجویان، میزان خروجی دانشگاه‌ها از محل فعالیت‌های دانش بنیان و فناورانه را افزایش داده و از اعتبارات بیشتری بهره‌مند شوند.

روح الله متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس و کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس و همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از دیگر سخنرانان جلسه ضمن ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های این کمسیون در عرصه‌های مختلف مخصوصا طرح جهش تولید دانش بنیان از روسای دانشگاه‌ها خواست با ارائه راهکار، تشریک مساعی و بهره‌مندی از تجربیات مثبت همدیگر زمینه را برای گسترش فعالیت های دانش بنیان در دانشگاه‌های استان فراهم کنند.

میررضا مجیدی رئیس دانگشاه تبریز با اشاره به اهمیت خرد جمعی و برخی از تصمیمات ارزنده روسای دانشگاههای استان آذربایجانشرقی در خصوص مسائل آموزشی دانشگاهها افزود: تصمیمات سازنده این جمع در خصوص مسائل تعطیلی دانشگاهها، آموزش مجازی، نحوه برگزاری آزمون‌ها و سایر مسائل دوران کرونا براساس خرد جمعی اتخاذ شده و خوشبختانه این تصمیمات مورد اقبال وزارت عتف نیز قرار گرفته است.

وی افزود: حضور این نمایندگان در کمسیون آموزش مجلس فرصت مغتنمی فراهم نموده است تا روسای دانشگاه‌ها ضمن طرح دغدغه ها و مسائل موجود در دانشگاهها، با تشریک مساعی و بهره‌گیری از خرد جمعی بتوانند راهکارها و پیشنهادات سازنده‌ای را ارائه کنند.

در ادامه جلسه روسای دانشگاههای صنعتی سهند، هنر اسلامی تبریز، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه مراغه، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه ای استان، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، مرکز آموزش عالی سراج و نماینده موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی استان، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، دانشگاه پیام نوراستان و دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان با ارائه گزارش اجمالی موفقیت ها و عملکرد دانشگاه متبوع به بیان مشکلات، درخواست ها و ارائه راهکار در زمینه های مختلف پرداختند که از اهم آنها می‌توان به وضعیت استخدامی نیروی انسانی اعم از اعضای هیئت علمی و کارکنان، تخصیص کامل بودجه و اعتبارات لازم، ساماندهی و ادغام برخی رشته‌ها و واحدهای دانشگاهی، لزوم حمایت از فعالیت‌های کارآفرینی و جامعه محوری دانشگاه‌ها، نحوه گسترش همکاری‌ها و تعاملات دانشگاهها در سطح استان و کشور و عرصه بین‌المللی، استفاده دانشگاه‌ها از فضا و امکانات آموزشی مازاد یکدیگر، لزوم طرح اصلاح اساسنامه دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی و آزاد در مراجع ذیصلاح قانونگذاری اشاره کرد.

انتهای پیام/60001

 

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش علم پژوهش دانش رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز تحقیقات دانشگاه نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس دانشگاه هنر سراج روسای دانشگاه تحقیقات مجلس کمسیون آموزش دانشگاه ها دانش بنیان فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۰۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کار اصلی دانشگاه‌ها و مدارس با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای استان تربیت نیروی انسانی متخصص برای توسعه و آینده سیستان و بلوچستان است.

محمد کرمی امروز جمعه در نشست شورای اجتماعی استان اظهار کرد: در شرایطی که همه قدرت‌های جهانی سعی در ایجاد خلل در روند توسعه منطقه دارند اگر به خداوند متعال متکی شویم قطعاً بر همه این توطئه‌ها غلبه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مباحث آموزشی و آینده نگری مدارس و دانشگاهها نقش مستقیم و اثرگذاری در توسعه یک کشور دارد و اساس کار در حوزه فرهنگ از آموزش و پرورش نشات می‌گیرد.

 کرمی افزود: همه مجموعه‌ها وظیفه دارند پای کار آموزش و پرورش باشند چرا که این نهاد مهم زیرساخت اصلی سایر دستگاه‌ها محسوب می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: نهاد خانواده و آموزش و پرورش باید ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند چرا که اگر تربیت این دو نهاد با یکدیگر مغایرت داشته باشد فرزند ما دچار دوگانگی خواهد شد.

کرمی خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی در استان رخ داده به طوری که تاکنون ۵ هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال آموزش دیدند که این اقتصاد دیجیتال می‌تواند موجب افزایش تولید و صادرات استان گردد.

وی تصریح کرد: امروز در یک جنگ شناختی همه جانبه قرار داریم و دشمن در فضای مجازی به دنبال اشغال و هدایت ذهن‌ها و یاس و ناامیدی است؛ در این زمینه ساختن ذهن‌ها کار بسیار مهم و مسئولیتی سنگین است چرا اگر اذهان دچار آسیب شوند دیگر قابل جبران نخواهد بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: خوشبختانه مبانی نظری موجود در قرآن بسیار قوی است و همه تئوری‌ها و تحلیل‌های موجود از طرف دشمن را خنثی خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود